Næste >
06.09.2012 17:01 Age: 12 yrs

akut pakke løser ikke problemmer

Regeringens akut-pakke til ledige løser slet ikke opgaven, mener Dansk Metal. ”Det svarer til at tro, at man kan nedlægge elefanter med et luftgevær”, siger a-kasse-chef.


Regeringens akutpakke til langtidsledige indeholder gode elementer, men løser slet ikke opgaven med at hjælpe de mange tusinde danskere, der står til at miste dagpengeretten efter nytår, mener Dansk Metal.

- Der er brug for at gøre en ekstra indsats både i jobcentre og a-kasser, for at undgå den katastrofe, som halveringen af dagpengeperioden vil medføre. Men selvom regeringens udspil indeholder positive elementer, så er der i høj grad behov for yderligere initiativer, siger Torben Poulsen, der er leder af Metal A-kasse.



- Regeringens udspil har mange fornuftige punkter, bl.a. øget brug af jobrotation. Men udgangspunktet er stadig en blind tro på, at der er masser af job derude. Det er helt forkert. Krisen kører stadig på fuld kraft, og det kommer til at tage lang tid, før vi ser en vending i beskæftigelsen. Der er simpelthen ikke arbejdspladser til alle de mange tusinde, der står til at miste dagpengene, fastslår Torben Poulsen.

Han fremhæver, at Dansk Metal i den forgangne uge har indrykket store annoncer i landets dagblade med eftersøgning af arbejdsgivere, der havde ledige job. Her har blot syv arbejdsgivere henvendt sig med ledige metal-job:

- Det klinger altså meget hult, når arbejdsgiverne bliver ved med at påstå, at der er masser af ledige job, siger Torben Poulsen.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksens plan indeholder bl.a. etablering af jobberedskab i a-kasserne og jobcentrene, der gennem en intensiv indsats over for hver enkelt ledig skal hjælpe de ledige i job.

- Vi har mere end 2.100 medlemmer, der er i risiko for at miste retten til dagpenge, hvis forkortelsen af dagpengeperioden træder i kraft den 1. januar 2013. Derfor går Dansk Metal selvfølgelig positivt ind i det samarbejde, beskæftigelsesministeren nu lægger op til, siger Torben Poulsen.

- Vi kan og skal yde en ekstra indsats. Det kan imidlertid ikke forhindre, at tusinder af arbejdsløse mister deres forsørgelsesgrundlag fra den 1. januar 2013. Det skyldes først og fremmest, at jobbene ikke er der lige nu, men også at arbejdsmarkedspolitikken slet ikke fungerer, forklarer Torben Poulsen.

Derfor har Metal øjnene stift rettet mod de kommende finanslovsforhandlinger:

- Det er helt afgørende for os, at man ved finanslovsforhandlingerne får sikret, at vores medlemmer ikke mister dagpengeretten fra den 1. januar 2013. Fremadrettet skal der gang i uddannelsen af arbejdsløse, f.eks. i voksenlærlingeforløb, siger Torben Poulsen.

- Det er vigtigt at få etableret et smidigt samarbejde mellem jobcentre og a-kasser. Vi må for alt i verden forhindre, at dette initiativ udvikler sig til bureaukrati, dobbeltarbejde og kontrol. Det har vi rigeligt af i forvejen på beskæftigelsesområdet, understreger Torben Poulsen.



Oops, an error occurred! Code: 20240427071048f020a534
Vision Team Typo3 CMS