Næste >
13.09.2012 08:06 Age: 12 yrs

Ny forbundsformand i Metal

Dansk Metals kongres har valgt ny forbundsformand, og valget faldt på forbundets næstformand Claus Jensen.


Den 48-årige plade- og konstruktionssmed fra Skamby på Nordfyn har været aktiv i Dansk Metal i 30 år og afløser Thorkild E. Jensen, der har været forbundsformand siden 2003.



Claus Jensens faglige karriere begyndte som ungdomsformand i Metal Odense. Senere blev han sikkerheds- og tillidsrepræsentant på Wittenborg på Fyn og siden fællestillidsrepræsentant og medlem af A/S-bestyrelsen på Odense Staalskibsværft på Lindø, hvor han også er udlært.

I 2003 blev han faglig sekretær i Dansk Metals forbundshus, og året efter blev han forbundssekretær. I 2008 blev han forbundets næstformand – en post han har beklædt frem til kongressen i år.

Claus Jensen er bl.a. medlem af LO’s hovedbestyrelse, forhandlingsfællesskabet CO-industris forretningsudvalg, repræsentantskabet for Arbejdernes Landsbank, Rådet for Teknologi og Innovation (RTI) samt Fornyelsesfonden. Derudover er han medlem af IndustriALL European Trade Union’s komite for overenskomstforhandlinger og præsident for IndustriALL Global Union’s Shipbuilding Action Group.

Claus Jensen bor i Skamby med sin hustru og to børn.



Oops, an error occurred! Code: 202404270755173c024d8d
Vision Team Typo3 CMS