Næste >
27.08.2012 13:25 Age: 12 yrs

Dansk metal efterlyser arbejdsgivere

Dansk Metal reagerer nu på udmeldinger fra en række arbejdsgivere og borgerlige politikere, der påstår, at der er masser af ledige job til de mange tusinde ledige, der mister dagpengene efter nytår. Forbundet indrykker ”omvendt jobannonce” i dagblade





Dansk Metal indrykker mandag annoncer i en række dagblade, der under overskriften: ” Arbejdsgivere søges” efterlyser arbejde til de 5.916 medlemmer af forbundet, der pt. står uden job.

Kampagnen kommer som reaktion på udmeldinger fra en række ledende borgerlige politikere og arbejdsgivere, der påstår, at der er masser af job at få.



- Vores oplevelse er en helt anden. Vores ledige medlemmer søger alle de job, der bliver slået op, og vi gør alt, hvad vi kan, for at hjælpe dem i den rigtige retning, siger Torben Poulsen, der er leder af Dansk Metals A-kasse.

- Så hvis arbejdsgiverne ligger inde med masser af job, som de ikke kan få besat, så skal de altså bare ringe. Vi har masser af dygtige faglærte, der er parate til at gå i gang, og vi sidder klar ved telefonerne, siger Torben Poulsen.

Han har dog ikke de store forventninger om, at telefonsystemerne bliver overbelastet på mandag:

- Virkeligheden er jo den, at der stadig er massiv krise i Danmark, og det har især ramt industrien hårdt. Som det ser ud nu, så vil mere end hver tredje af Metals ledige medlemmer miste deres dagpenge i første halvår af 2013, fordi dagpengeperioden er forkortet, siger Torben Poulsen.

Han mener, at arbejdsgiverne forsøger at tale en virkelighed frem, der slet ikke findes:

- Da man vedtog halveringen af dagpengene i 2010 var det i troen på, at krisen lå bag os. Men realiteterne er, at krisen slet ikke er overstået, og der er mange lange udsigter til en vending i økonomien. Vi forventer ikke, at der kommer en bedring i beskæftigelsen før i 2014, og derfor er det helt hen i vejret at tale om, at der er masser af job til de ledige. Det passer simpelthen ikke, siger Torben Poulsen.

Han kommer derfor også med en appel til politikerne:

- Der er brug for en akutplan for de ledige, der risikerer at miste deres dagpenge, og så skal der laves en langtidsholdbar reform af hele arbejdsmarkedssystemet, fastslår Torben Poulsen.




Oops, an error occurred! Code: 20240427071103f86b8e9c
Vision Team Typo3 CMS