Næste >
10.05.2012 12:16 Age: 12 yrs

Svære forhandlinger om lønregulering.

Dansk Metal og TDC har den 19. april og 9. maj forhandlet om den årlige lønregulering, og intet tyder på en hurtig løsning. TDC har, som I måske allerede har læst på medarbejderportalen, allerede indgået aftale med LTD og AC, og det har ikke gjort det lettere at nå et acceptabelt resultat.





Vores udgangspunkt for forhandlingerne har været, at TDC i modsætning til mange andre danske virksomheder, klarer sig rigtig godt på trods af ”krisen” i Danmark og det meste af Europa. TDC præsenterer fortsat flotte regnskaber, og fastholder både forventningerne til en stigning i indtjeningen, og stort udbytte til aktionærerne igen i 2012. Det er vi selvfølgelig glade for, og vi har derfor en forventning om, at de flotte resultater smitter af på alle medarbejderne på Dansk Metal forhandlingsområde

Der skal en være en anstændig stigning på lønsedlen, så regningerne ved købmanden kan betales. Vi kan ”selvfølgelig” ikke forvente samme udbytte, som TDC lover aktionærerne (med nuværende aktiekurs, over 10 %), men alle skal have en regulering af lønnen.

TDC’s generelle holdning er at ”krisen” i samfundet også skal gælde TDC ansatte, selv om medarbejderne fortsat skaffer stort overskud til TDC og aktionærerne. TDC så helst, at hele den årlige lønregulering gik til individuel lønregulering, og det lyder måske som en god ide. Men det betyder desværre, at der er nogle medarbejder der slet ikke får en lønregulering. Og det kan ikke være rigtigt, at medarbejdere, som igen i år skal skaffer milliard overskud til aktionærerne, ikke skal have en lønstigning. Dansk Metal vil derfor fastholde deres krav om lønregulering til alle medarbejdere.

Næste forhandling er den 24. maj.



Oops, an error occurred! Code: 20240509001740d0f84aaf
Vision Team Typo3 CMS