Næste >
08.05.2012 07:44 Age: 12 yrs

1 Maj med ønske om tryghed.

Dansk Metals forbundsformand, Thorkild E. Jensen, fejrede 1. maj på Metalskolen i Jørlunde, og kom med en klar opfordring


Dansk Metals forbundsformand, Thorkild E. Jensen, fejrede arbejderbevægelsens internationale kampdag på Metalskolen i Jørlunde på Nordsjælland.

Her holdt han tale, hvor han blandt andet fremhævede forårets overenskomstresultater:

- Overenskomsterne afspejler krisen, hvor der er mere fokus på jobfest end på lønfest. Nu er det lønforhandlingerne på de enkelte arbejdspladser, der er i gang, og her skal der naturligvis være fokus på at fastholde reallønnen, sagde Thorkild E. Jensen, der kvitterede for den store opbakning til overenskomsterne.




Metals forbundsformand, Thorkild E. Jensen, taler ved 1. maj på Metalskolen.

Han angreb også Dansk Folkeparti, der i store annoncer kritiserer LO-fagbevægelsen for ikke at kæmpe mod social dumping:

- Dansk Folkeparti taler mod bedre vidende. Alle bør vide, at LO gør meget for, at vi skal være et tilgængeligt land. Hvis man vil arbejde i Danmark, så er det på danske vilkår. Det er vores holdning. Og derfor kæmper vi for ordentlig løn og ordentligt arbejdsmiljø for alle – både østeuropæere og danskere. I 2010 var social dumping et tværgående tema ved overneskomstforhandlingerne, og nu har regeringen da også sat 60 mio. kr. af på finansloven til opgaven. Det er godt at se, at den socialdemokratisk ledede regering gør noget ved problemet, sagde Thorkild E. Jensen.

I sin tale kom Metal-formanden også ind på de kommende trepartsforhanlinger. Ifølge ham kommer forhandlingerne snart til at gå i gang, og målene er klare:

- Fri og lige adgang til uddannelse og efteruddannelse, bekæmpelse af ledighed både for unge og ældre, bedre aktiveringsindsats og mere målrettet uddannelse til de ledige, fremhævede Thorkild E. Jensen, der også talte for en tryghedsreform og en strategi for den offentlige sektor.

- Vi vil naturligvis også have fokus på bekæmpelse af social dumping, ligesom vi har en række ønsker til at forbedre den danske model, herunder at ændre fradragsretten for faglige kontingenter, sagde Thorkild E. Jensen.

- En trepartsløsning skal vedtages med en bredt forlig i folketinget, ellers holder den ikke og der er brug for landtidsholdbare løsninger, fastslog Thorkild E. Jensen.



Oops, an error occurred! Code: 202405081915457b065def
Vision Team Typo3 CMS