Næste >
23.04.2012 07:01 Age: 12 yrs

TDC Landsklub har afholdt det årlige repræsentantskabsmøde

Virksomhedsklubbernes bestyrelser og landsklubbestyrelsen var samlet til det årlige repræsentantskabsmøde på Fyn, hvor de drøftede landsklubbens arbejde, herunder næste års opgaver.






På repræsentantskabsmødet blev følgende emner bl.a. diskuteret:

Forhandlingsret:

Der var en debat om, hvor forhandlingsretten skal være i fremtiden. Det er fortsat Dansk Metal (forbund), der har forhandlingsretten for overenskomst, særaftaler og en række lokalaftaler. I praksis er det Teleafdelingernes forhandlingsudvalg, der sammen med landsklubben forhandler disse aftaler. Teleafdelinger og TDC landsklub så gerne forhandlingsretten flyttet TDC landsklub, men TDC vil ikke ændre forhandlingsreglerne så det kan lade sig gøre.

Landsklubben forhandler sammen med teleafdelingerne de generelle aftaler og de såkaldte Lokal lokal aftaler, forhandles direkte mellem virksomhedsklubberne og TDC´s divisioner (fx Drift ledelse med Drift virksomhedsklub).

Det afstedkom en lang debat om, hvordan vi sikre, at der bliver forhandlet de steder, hvor det giver de bedste forhandlingsmæssige resultat, og hvordan vi sikre, at forhandlinger et sted ikke ødelægger noget for andre, eller forringer allerede indgåede aftaler.

Der var enighed om koordineringen af dette skulle lige i TDC landsklubs bestyrelse.

Nye medlemmer:

På mødet var der en god debat om, hvordan vi kan få færre uorganiserede og andre ansatte i TDC, som ikke er medlemmer, og dermed nasser på det store arbejde og de aftaler vi indgår.

Der skal gøres en ekstraordinær indsats for at få nye medlemmer, og de lokale tillidsrepræsentanter er sammen med medlemmerne en væsentlig parameter i det arbejde. Tillidsrepræsentanterne og medlemmerne ser når der ansættes nye og ved hvem der i deres områder ikke er organiseret i Dansk Metal.

Økonomi:

TDC landsklub har lagt sine vedtægter om så landsklubben nu kan håndtere, at Teleafdelingerne har besluttet, at landsklubben skal have eget regnskab. Tiltaget betyder en mere selvstændig økonomi end hidtil til TDC landsklub. Dette afstedkom en del debat om, hvordan den selvstændige økonomi kunne forvaltes bedst muligt.

Undersøgelse af psykisk arbejdsmiljø og stress:

TDC Landsklub har som bekendt i marts 2012 lavet en stor undersøgelse om undersøgelse af psykisk arbejdsmiljø og stress. Resultatet af denne blev fremlagt, og der var enighed om at alle samarbejdsudvalgene aktivt skulle bruge undersøgelsen, og desuden fremhæve resultaterne i forbindelse med medlemsorientering.

Undersøgelsen har været forlagt Henrik Poulsen i forbindelse med det møde TDC landsklubs bestyrelses havde med ham den 27/3-2012. På dette møde tog han undersøgelsen til efterretning og lovede at kigge på problematikken om psykisk arbejdsmiljø og stress i forbindelse APV undersøgelsen senere på året. Han spurgte til resultater til underliggende områder, og det er nu lavet og ligger på landsklubbens hjemmeside.

Link til undersøgelse

Lønforhandlinger:

Set i lyset af det magre resultat af overenskomstforhandlingerne for store dele af arbejdsmarkedet, var det på mødet en diskussion om de kommende lønforhandlinger i TDC. Repræsentantskabets deltagere gav udtryk for at TDC, i modsætning til mange industrivirksomheder, fortsat gav et stort overskud og udbytte til aktionærerne.

Repræsentantskabets forventede derfor, at TDC i de kommende forhandlinger ville honorere alle medarbejderne for deres store indsats og resultat for TDC i 2011, så det ikke kun er aktionærerne der nyder godt af den arbejdsindsats alle medarbejderne har ydet. Vi kan naturligvis ikke løft sløret på udgangen af diskussion, men vi vil løbende orientere medlemmerne når der er nyt i forhandlingerne.

Tomas Wellejus / Steen Jacobsen



Oops, an error occurred! Code: 2024050806052169b25584
Vision Team Typo3 CMS