Næste >
30.04.2012 09:20 Age: 12 yrs

Tillidsfolk sættes en mod medlemstab

LO-fagbevægelsen satser nu stort på at gøre sine tillidsrepræsentanter til frontkæmpere i kampen mod tab af medlemmer. Tillidsfolkene skal klædes på til at hverve og fastholde medlemmer, skriver Ugebrevet A4


LO-fagbevægelsen satser nu stort på at gøre sine tillidsrepræsentanter til frontkæmpere i kampen mod tab af medlemmer. Tillidsfolkene skal klædes på til at hverve og fastholde medlemmer, og derfor er 3F og andre forbund ved at omlægge deres uddannelser. Omlægningen af uddannelserne får ros, men der hejses også advarselsflag. Det skriver Ugebrevet A4.

LO-fagbevægelsen skal tiltrække nye medlemmer og forhindre sivning til gule fagforeninger som Kristelig Fagbevægelse, og i den forbindelse er det helt afgørende, at tillidsrepræsentanterne bliver bedre til at organisere tømreren, rengøringsassistenten og industriarbejderen.

En af de nye veje, som både 3F, Dansk Metal og andre forbund nu bevæger sig ud på, er at skabe helt nye uddannelser og kurser til forbundenes mange tusinde tillidsrepræsentanter, arbejdsmiljørepræsentanter og medlemmer af samarbejdsudvalg og bestyrelser.

Tilsammen bruger LO-forbundene godt 340 millioner kroner om året på at træne og uddanne tillidsrepræsentanter og arbejdsmiljørepræsentanter på danske arbejdspladser. Flere fagforbund overvejer i stil med 3F at supplere deres kursustilbud med nye kurser om organisering, og i Dansk Metal har man i denne uge besluttet at udvikle et nyt tre dages kursus i organisering. Dansk Metals forbundsformand, Thorkild E. Jensen, vil dog ikke ændre fundamentalt på forbundets grundkurser for tillidsrepræsentanter, sådan som 3F lægger op til.
 



»Grunduddannelsen har til formål at lære tillidsfolkene om overenskomster og samarbejdsaftalen. Det skal man aldrig glemme. Man skal ikke lave det så meget om, at tillidsrepræsentanterne bliver folk, der kun kan organisere og fastholde medlemmer,« siger Thorkild E. Jensen og tilføjer, at lokalafdelingerne langt hen ad vejen også skal bidrage til at organisere medlemmer og ikke overlade det til tillidsrepræsentanterne alene.



Oops, an error occurred! Code: 20240509003407c86a1d69
Vision Team Typo3 CMS