Næste >
07.02.2011 08:36 Age: 13 yrs

Efterlønsstop giver ingen job

Et Danmark uden en efterlønsordning vil hverken bliver rigere på arbejdspladser eller vækst – tværtimod, sagde Thorkild E. Jensen til de over 5.000 tillidsfolk, der i dag er samlet i Odense.


Regeringens angreb på efterlønnen fik i dag over 5.000 tillidsfolk til at samles i Odense. Dansk Metals formand, var blandt de mange på talerstolen, som tordnede i mod regeringens angreb.

- En ting er sikkert. Hvis efterlønnen afskaffes vil tusindvis af danskere blive arbejdsløse – hvis efterlønnen afskaffes, vil lønningerne for dem, som i forvejen har mindst, bliver endnu mindre, sagde Thorkild E. Jensen til de forsamlede i Odense Congress Center.

Sparevejen ender blindt


Han pegede samtidig på, at der er forsvundet 184.000 private job, og at regeringens nedskæringer på alt fra dagpenge til uddannelse ikke har ført til nogen bedring. Danmark vil kun blive fattigere på velfærd og solidaritet, hvis regeringens sparevej får lov at fortsætte.

- Vi vil en vej med vækst og velfærd. Det er ikke efterlønnen der skal væk. Det er den borgerlige regering, sagde Thorkild E. Jensen.

Betaler dyrt for skattelettelserne

En anden taler pegede, på regeringen selv har været med til at skabe de huller i økonomien, som lønmodtagerne nu skal betale for.

- Det er og bliver umuligt at låne sig til velfærd. Det sagde statsminister Lars Løkke i sin nytårstale. Man kan nemlig ikke bruge penge, man ikke har. Jeg vil gerne hjælpe ham med at gøre pointen færdig: Man kan ikke bruge penge, man allerede har brugt på skattelettelser, sagde formand Harald Børsting, LO. På stormødet skal tillidsfolkene blandt andet udvikle ideer til, hvordan efterlønnen bevares.
Oops, an error occurred! Code: 20240504145846f29897c2
Vision Team Typo3 CMS