Næste >
05.02.2013 22:23 Age: 11 yrs

TDC leverer som planlagt

Læs hele TDC pressemeddelse om årsregnskabet. Og se børsens kommentarer på video.


Med dagens regnskab viser TDC, at man allerede er godt i gang med at omsætte koncernens nye strategi til resultater. Det samlede resultat for 2012 lever op til TDC’s forventninger: Årets omsætning blev på 26,1 mia. kr., mens EBITDA før pensionsindtægter endte på 10,3 mia. kroner. Det lykkedes i 2012 at reducere koncernens driftsomkostninger med ca. 500 mio. kr., svarende til 6 pct. Desuden understøtter et solidt equity free cash flow den forventede udbetaling af 4,6 kr. i udbytte pr. aktie.



Se Børsens tv-interview med Carsten Dilling her


Carsten Dilling, TDC’s adm. direktør og koncernchef, fremhæver, at resultatet er skabt trods meget hård konkurrence på det danske telemarked:

"Priskrigen på det private mobilmarked har præget branchen for længe. Vi har klart meldt ud, at vi vil skabe et sundere marked på den lange bane. Resultaterne for 2012 viser, at vi er godt i gang med at omsætte denne udmelding til handling.”

Koncernchefen henviser til, at en fokuseret indsats har givet et stærkt resultat for TDC’s private mobilforretning. Omsætningen pr. kunde har været stabil over årets fire kvartaler.

Også på TDC's nordiske forretning og tv-området blev der leveret stærke resultater i 2012. Eksempelvis er koncernens samlede antal tv-kunder 57.000 højere end året før. I modsat retning trækker resultatet på mobilområdet i erhvervsforretningen:

”Vi har stort fokus på at skabe bedre resultater i TDC Erhvervs mobilforretning, hvor vores indtjening påvirkes negativt blandt andet af den generelle afmatning i økonomien. Det er en udfordring, som det kommer til at tage tid at knække. Med den nye langsigtede strategi, vi nu har lagt for TDC Erhverv, nye produkter som TDC Erhverv One samt et nyt, stærkt ledelseshold er jeg dog helt sikker på, at også dette bliver en opgave, vi får løst,” siger Carsten Dilling.

Koncernchefen ser frem til at fortsætte arbejdet med den nye koncernstrategi, der blev præsenteret i november 2012:

”Vores strategi for de kommende tre år er blevet rigtig godt modtaget af både investorer og medarbejdere, ligesom kunderne har taget godt imod nye tiltag som YouBio og konsolidering af brands på privatmarkedet. Alle kan godt glæde sig til, at vi i resten af 2013 får omsat endnu mere af strategien til konkrete tiltag og produkter,” afslutter Carsten Dilling.

I 2013 forventer TDC desuden en omsætning på 25,0-25,5 mia. kr., EBITDA før pensionsindtægter i intervallet 10,0-10,2 mia. kr., øgede investeringer samt pengestrømme, der understøtter målet om et udbytte på 3,7 kr. pr. aktie.

Se Børsens kommentarer her:



Oops, an error occurred! Code: 202405090121442d9602d4
Vision Team Typo3 CMS