Næste >
05.02.2013 22:08 Age: 11 yrs

Metal støtter ny beskæftigelsesplan

Fokus skal flyttes fra udsigtsløs virksomhedspraktik til markant satsning på uddannelse. Metal glæder sig over, at regeringen vil finde gode og hurtige løsninger og ser frem til at blive inddraget.


Regeringen har i dag offentliggjort, at den vil nedsætte hurtigtarbejdende ekspert- og partsudvalg, der skal komme med forslag til regeringen om en ny beskæftigelsespolitik.





Det glæder Dansk Metal, at der forventer et opgør med den tidligere regerings kortsigtede og perspektivløse beskæftigelsespolitik gennem 10 år:

- Dansk Metals arbejdsløse medlemmer, som i disse uger i stort tal mister deres dagpenge, fik ikke mulighed for at dygtiggøre sig mens tid var. I stedet blev de sendt i den ene udsigtsløse virksomhedspraktik efter den anden. Derfor glæder det mig, at regeringen i sin reformpolitik nu er kommet til denne helt centrale del af beskæftigelsespolitikken, siger Dansk Metals forbundsformand, Claus Jensen.

Udvalgene skal komme med svar på, hvordan man bedst opnår, at de ledige hurtigst muligt kommer i varig beskæftigelse og at virksomhederne får den kvalificerede arbejdskraft, de har behov for. Derfor er en markant satsning på uddannelse et væsentligt indsatsområde:

- Det er helt rigtigt set. Hos VK-regeringen handlede det om at få vippet de arbejdsløse ud af dagpengesystemet. Men det er jo en helt forkert tankegang. Beskæftigelsespolitik skal handle om, hvordan mennesker får et varigt job og hvordan vi sikrer, at virksomhederne får kvalificeret arbejdskraft, siger Claus Jensen.

Arbejdet med en ny beskæftigelsespolitik skal dels foregå i et partsudvalg, dels i et ekspertudvalg. Udvalgene tager først fat på indsatsen over for de ledige, som er arbejdsmarkedsparate.

Og det er en god balance, mener Claus Jensen:

- Der er fundet en god balance mellem inddragelse af eksperter og parterne på arbejdsmarkedet. Jeg lægger vægt på, at der er tale om en forholdsvis hurtig proces. Jeg ser det som en markering af, at regeringen ønsker handling på dette område. Det er også helt nødvendigt, siger Metal-formanden.
Oops, an error occurred! Code: 2024050815132960fb9b8e
Vision Team Typo3 CMS