Næste >
02.02.2012 08:15 Age: 12 yrs

Nyt EU direktiv giver ret til erstatningsferie.

Men nu er slagmålet om hvor meget erstatningsferie, man kan få og hvem der skal betale.


Det nye EU direktiv tvinger det danske folketing til at indfører ny lov om ret til erstatningsferie, hvis man bliver syg i sin ferie.

Men meningerne er meget delte om hvornår, i hvilket omfang man kan få erstatnings ferie.

Arbejdsgiverne har meldt klart ud: "I disse krisetider er det jo ikke positivt at få en stor ekstraregning. Og kagen er jo ikke blevet større. Så i den sidste ende skal pengene tages af den samlede løncheck," siger ansættelsesretschef Flemming Dreesen fra DA, ifølge avisen.dk .

I fagbevægelsen ønsker man ikke at skændes offentligt om regningen midt i de igangværende overenskomstforhandlinger. Men FOA-formand Dennis Kristensen tager ifølge avisen.dk  gerne bladet fra munden: "Det er rent klynkeri. Arbejdsgiverne må betale for den rettighed, som lovgivningen giver lønmodtagerne. Vi får heller ikke betaling, hvis vi bliver frataget rettigheder, som det skete med efterlønsreformen. Og tager vi det offentlige, er lønsummen på sammenlagt 170 milliarder kroner, så der er en ekstraregning på 112 millioner kroner jo ingenting. Det må arbejdsgiverne finde pengene til at betale," siger han.

Dennis Kristensen,  vurderer , at arbejdsgiverne allerede har "tjent" millioner på, at den daværende borgerlige regering i årevis har tøvet med at harmonisere ferieloven med EU-direktivet fra 2004. Ifølge avisen.dk  lægger RSSF-regeringen op til, at arbejdstageren selv skal betale en "karenstid" på fem dage, hvor man ikke har ret til erstatningsferie. Det skyldes, at danske lønmodtagere har ret til fem ugers ferie, hvor EU-direktivet er baseret på retten til fire ugers ferie.

Lovændringen forventes at værer på plads til det nye ferieår.


Oops, an error occurred! Code: 2024051921044166dad4f9
Vision Team Typo3 CMS