Næste >
03.01.2011 12:26 Age: 13 yrs

Partnervold påvirker hele livet - også arbejdslivet

Dansk Metal har deltaget i et EU finansieret projekt der har løbet over 2 år, og som nu er udmundet i en håndbog for tillidsrepræsentanter.


Håndbogen ”Den voldsramte kan også være din kollega”

Håndbogen med titlen ”Den voldsramte kan også være din kollega” indeholder forslag til retningslinjer på arbejdspladsen, hvad kan tillidsrepræsentanten hjælpe med og henvise til. For der er love og regler som siger, at arbejdsgiveren har ansvar for at sikre et godt arbejdsmiljø og at både arbejdsgiveren og medarbejderen har pligt til at arbejde sammen om sikkerhed og sundhed på arbejdspladsen.

Der er mange gevinster ved at hjælpe en voldsramt på arbejdspladsen og især for virksomhederne kan det godt betale sig at hjælpe - både for at sikre et godt arbejdsmiljø og undgå de omkostninger, der er forbundet med sygefravær og tabt produktivitet, samt nedsat ydeevne og manglende nærvær.

Social kontakt og økonomisk uafhængighed spiller en afgørende rolle i forhold til, at den voldsramte får hjælp og kommer videre med sit liv, derfor er det vigtigt at tale åbent om volden og dens konsekvenser for både den voldsramte, børnene og resten af familien.

I projektets løbetid har der været afholdt en temaaften om partnervold bl.a. i Region Hovedstaden i september og Rejsescenen skabte en debatskabende teaterforestilling om voldsramte kvinders arbejdsliv. Teaterstykket blev brugt til at skabe opmærksomhed og debat på arbejdspladserne og der var så stor tilslutning med, over 100 tilmeldte til arrangementet, at 2 forestillinger blev nødvendige i Dansk Metal i Nyropsgade.

Ligestillingsministeriet har været så begejstret for Regionen Hovedstadens initiativ omkring dette meget tabubelagte emne indenfor ligestilling og familiepolitiske forhold, at ministeriet har valgt at støtte den videre indsats omkring voldsramte på arbejdspladsen, herunder voldsramte mænd, med 50.000 kr.

Håndbogen kan downloades på www.awaw.dk
Oops, an error occurred! Code: 20240427000809e9a94657
Vision Team Typo3 CMS