Næste >
21.06.2010 08:22 Age: 14 yrs
By: Dansk metal

Bøvl i a-kasserne skal afhjælpes

A-kasserne er hårdt ramt af en masse administrativt bøvl, som sagtens kunne afskaffes. AK-samvirke har fremlagt 30 forslag, som vil komme en stor del af bøvlet til livs.


Torben Poulsen er hovedkasserer i Dansk Metal og leder af Metal A-kasse

AK-Samvirke lancerer 30 konkrete forslag, som skal komme regeltyrani og unødige procedurer i dagpengesystemet til livs. Forslagene kan være med til at sikre, at medlemmerne i langt højere grad kommer til at opleve en meningsfuld håndtering af deres ledighed og et større fokus på at få dem tilbage på arbejdsmarkedet igen. Samtidig vil a-kassernes effektivitet blive øget.

De 30 konkrete forslag kommer i kølvandet på beskæftigelsesministeriets kampagne, hvor beskæftigelsesministeren efterlyser idéer, som kan gøre noget ved den voldsomme mængde af regler, procedurer og registreringskrav, der er en stor barriere for, at a-kasserne kan arbejde effektivt med at få de ledige tilbage i arbejde igen.

I Metal A-kasse håber hovedkasserer Torben Poulsen, at ministeren vil gøre noget ved bøvlet:

- Vi bruger usandsynlig meget tid på papirnusseri. Tid, som kunne og burde bruges på at hjælpe vores ledige medlemmer med at få job eller efteruddannelse, siger Torben Poulsen.

Han nævner som eksempel, at a-kasserne skal bruge tid på at informere og vejlede om alle regler:

- Reglerne siger, at vi skal informere og vejlede om alle de sanktioner, som de ledige kan blive udsat for. Så vi gennemgår en lang liste over de regler, de er forpligtet til at overholde. De får så den samme liste med pligter i jobcentret, og igen når de bliver henvist til anden aktør, og så videre. Det er ret hul i hovedet, og det er svært for medlemmerne at forstå, at de skal blive ved med at høre på det samme, forklarer Torben Poulsen.

Ifølge AK-Samvirke har a-kasserne gennem de senere år haft målrettet fokus på effektivisering. Det har betydet en benhård konkurrence på at have de laveste administrationsudgifter. Men effekten er desværre blevet opvejet af en stadig strøm af nye regler, procedurer og registreringskrav. Derfor er de samlede administrationsudgifter i a-kasserne stadig på cirka tre milliarder kroner årligt.

Ifølge Torben Poulsen kan der være et stort besparelsespotentiale, hvis det unødvendige bøvl kunne afskaffes:

”Vi har i Metal A-kasse opnået store besparelser ved at investere i Metals Digitale A-kasse, og hvis reglerne kan tilpasses, så det meste af administrationen kan foregå digitalt, vil det også understøtte vores mål om, at vi i vores a-kasser skal koncentrere om at understøtte, vejlede og motivere de ledige til at finde job", forklarer Torben Poulsen, der håber, at ministeren vil bruge forslagene fra AK-Samvirke konstruktivt.

Læs hele forslaget her
Oops, an error occurred! Code: 202402241508001c7e207a
Vision Team Typo3 CMS