Næste >
08.06.2010 14:01 Age: 14 yrs

VKO-pakke vil koste job.

- Drop forslaget om at halvere dagpengeperioden, halver i stedet for valgperioden og udskriv valg nu. Så enkel lød opfordringen til regeringen fra Thorkild E. Jensen, forbundsformand for Dansk Metal, da han i dag talte ved grundlovsmødet på Metalskolen i Jørlunde.


Der kommer ikke et eneste nyt job ud af at skære i dagpengene - men der kommer med garanti færre job ud af et stift og ufleksibelt arbejdsmarked. Det er hvad regeringen og Dansk Folkeparti opnår med deres genopretningspakke, der er et frontal angreb på den danske model fastslog Metal-formanden.

Thorkild E. Jensen konstaterede også, at genopretningspakken vil få store konsekvenser for lønmodtagerne, arbejdsmarkedet og fremtidige forhandlinger mellem arbejdsmarkedets parter.

- Hvis man fjerner den økonomiske tryghed og forringer efteruddannelsesmulighederne, så bliver modkravet fra lønmodtagerne, større sikkerhed i ansættelsen gennem længere opsigelsesvarsler, højere fratrædelsesgodtgørelser, og at man i det hele taget er mindre villig til at skrifte job, og søge hen hvor der er nye jobmuligheder, sagde han og fortsatte:

- Med angrebet på dagpengene, fradragsretten for faglige kontingenter og nedskæringerne på efteruddannelsesområdet har regeringen begået ikke blot et klokkeklart løftebrud – men også et tillidsbrud. Og Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti har med deres tillidsbrud undermineret den danske model og lagt gift for fremtidige forhandlinger.

Metal-formanden efterlyste derfor en langsigtet plan for at bringe Danmark ud af krisen.

- Vi skal alle være med til at bringe os ud på den anden side af krisen, men det skal ske ved at skabe vækst og beskæftigelse. Ved at vi uddanner os bliver dygtigere, forsker og udvikler, investerer og arbejder og samtidig tager hånd om den fælles velfærd. Det er den rigtige vej.Oops, an error occurred! Code: 202407190501122b89c2b7
Vision Team Typo3 CMS