Næste >
14.12.2009 09:48 Age: 14 yrs

Metal-medlem med rygskade fik medhold efter 9 år


En TDC-medarbejder og medlem af Dansk Metal Tele Øst har efter 9 år fået medhold af Landsrettens i at hans rygskade skyldes en arbejdsskade

Hans-Erik Hellerup Lauridsen faldt i april 2000 i arbejdstiden ned ad en trappe og slog ryggen.  I føste omgang dulmede han smerterne med pernodil. Smerterne blev med tiden værre, men først efter 2 år blev der taget et røntgenbillede, som kontaterede at skaden var så alvorlig, at skaden ikke kunne helbredes.

Selv om Hans-Erik oprindelig til TDC havde anmeldt ulykken som en arbejdsskade, sendte TDC ikke anmeldelsen videre til Arbejdsskadestyrelsen.

Da Hans-Erik via røntgenbilledet fik konstatieret skadens alvorlig mente Arbejdsgskadestyrelsen Arbejdsskadestyrelsen, Ankestyrelsen og byretten i Roskilde imidlertid at sagen var anmeldt for sent.

Det er denne beslutning, som Landsretten nu har omstødt.

Hans-Erik kan nu omsider søge godtgørelse for varige mén og tab af arbejdsevne.

Faglig sekretær i Metal Tele Øst, Jørgen Hansen, er på Hans-Eriks vegne svært tilfreds med Landsrettens dom.

- Det er også et meget vigtigt signal til vores medlemmer. Når vi har smerter, håber og tror vi jo alle sammen, at det går over. Og smede har det ofte sådan, at enten går de på arbejde, eller også er de døde. Der er ikke noget midt imellem.

- Så jeg vil opfordre alle til, at være meget opmærksomme, hvis de får en skade på jobbet og straks tage en snak med sin fagforening og anmelde det. Man skal ikke være en pylre-røv. Men vi betaler jo kontingent, for at nogen skal hjælpe en, påpeger Jørgen Hansen.

Læs mere om sagen hos Dansk Metal


Oops, an error occurred! Code: 202404131552256c4cb568
Vision Team Typo3 CMS