Næste >
24.10.2014 10:28 Age: 10 yrs

TDC Kapacitet fyre

Ledelsen i TDC Kapacitet (KMT) har i den seneste tid arbejdet med ressourceplanlægningen for resten af 2014, 2015 og fremad. De mener desværre, ud fra de oplysninger, de sidder inde med, at vi i Kapacitet er overbemandet i forhold til mængden af opgaver fremadrettet. Dette er blandt andet en konsekvens af, at opgaverne med at udføre fremskudte DSLAM og kobberopgaver forventes at gå markant ned i forhold til tidligere.

Det betyder med andre ord, at ledelsen mener, at der er for mange medarbejdere i Kapacitet. Ledelsen kan p.t. ikke sige det nøjagtige antal, men de mener, at det vil ligge på ca. 40-55 stillinger i Kabelproduktion Øst og Vest (dog ikke i projektcentrene) og 2 stillinger i Energi og Bygninger.

TDC har opsagt borgfredsaftalen, og det betyder, at der ingen forskel er i vilkårene på, om du går frivilligt eller du bliver fyret. TDC har dermed ingen forpligtigelse til at finde andre jobs i TDC til de fyrede, der er ingen tilbud om udannelse i opsigelses perioden og der er ingen pligt til borgfred og samarbejde om at finde andre jobs til den enkelte.

I forhold til den nærmeste tid, er det Dansk Metals opgave at sikre, så længe der er fremmed entreprenører inde og udføre arbejde, der kan udføres af fyringstruede kollegaer, ikke sker fyringer, men overflytning til de opgaver, som fremmed entreprenører p.t. udfører.

Ledelsen har taget beslutning om at der skal ske fyringer i Kapacitet og har tilbudt frivillighed til fratrædelser, jobsøgning i Eltel, overflyttelse til drift. Derfor er det også ledelsen der fyrer, og flytter rundt på folk, tillidsrepræsentanterne gør en indsats for at overenskomst mv. bliver overholdt.

Tillidsmændene i Kapacitets SU og Virksomhedsklub tager stærkt afstand mod ledelsens beslutning i denne sag og måde.
Vi kan og vil ikke acceptere fyringer, når der samtidig er indlejre arbejdskraft i TDC.

Det havde været anstændigt hvis ledelsen havde genindført borgfredsaftalen.

 Tillidsrepræsentanterne vil gøre deres bedste for at hjælpe vores kollegaer i denne svære situation.

Mvh

Tillidsrepræstentanterne i Kapacitet


Oops, an error occurred! Code: 20240625093859d4462141
Vision Team Typo3 CMS