Næste >
28.05.2014 22:51 Age: 9 yrs

Uenighed om vagtreglerne på Døgncenteret i TDC


TDC havde opsagt vagtreglerne for Døgncentret ODC, da de indeholdte aftalte regler for bemanding i døgncentret og hvordan man skulle forholde sig ved sygdom, ferie, tilkald af hjemmevagt og meget andet som fik dagligdagen i Døgncentret til at glide.

TDC’s overordnede mål skulle være at reducere eller helt fjerne udgifterne til overaUrbejde og hjemmevagt.

De nye vagtregler som TDC fremlage indeholdte bl.a. ønske om
- at der i forbindelse med møde og kurser kunne arbejdes i optil 12½ time på hverdage, således at møde og kurser kunne lægge før eller efter den almindelige arbejdstid.
- at 5 af feriefridagene indgik i vagthjulet som Fridage og så kun 1 var til umiddelbar rådighed for medarbejder, de ville dermed ikke blive afviklet som de var optjent med 60 % på skæve tidspunktet.
- at der var en buffer på 3 fridage som kunne konverteres til arbejdsdage når det passede ledelse.
- at der ikke var krav om faste vagter der skulle være besat, og at der ikke nødvendigvis skulle ske tilkald af hjemmevagt, således at medarbejderne kunne komme til at side alene på aften, nat og weekend vagter.
- at det suverænt var ledelsen der bestemte hvornår de forskellige vagter skulle starte og slutte, således at en arbejdsdag kunne reduceres til 3-4 timer så det passede til et møde eller kursus.
- at vi ikke kunne få sikkerhed for at medarbejderne kunne bibeholde de 14 dages friperioder som de har i dag.
- at hjemmevagtsordningen skulle erstattes af en særlig tilkaldeordning med forhøjet tillæg, således at medarbejderne var forpligtiget på samme måde som ved hjemmevagt men til meget billigere honorering.

Vores forhandlere påpegede at vagtreglerne var lavet i samarbejde over en lang årrække som løsning på diverse opståede problemer med det bestående overenskomst kompleks og som var til fordel for både selskabet og medarbejderne og vores forhandlere kom også med adskillige kompromis forslag under forhandlingerne men TDC ville kun imødekomme os på en ting, at tage alle feriefridagene ud af vagthjulet, resten af deres krav fastholdt de uden at give noget igen.

Landsklubben så derfor ingen grund til at fortsætte forhandlingerne, da resultatet kun ville være til fordel for TDC.Oops, an error occurred! Code: 20230320102422a19e1446
Vision Team Typo3 CMS