Næste >
03.05.2013 07:36 Age: 11 yrs

Fortsat gang i TDC-lønforhandlingerne

TDC og Dansk Metal teleafdelingerne fortsætter forhandlingerne den 7. maj




Parterne har forhandlet med hinanden om lønreguleringen pr. 1. marts 2013, den 15. marts, den 2. april og tirsdag den 30. april.  Men efter tirsdagens forhandlinger må vi konstatere, at vi fortsat er langt fra hinden.

TDC mener, at lønudvikling i år skal ligge under det niveau, som det øvrige private arbejdsmarked i år vil stige med og ønsker, at den samlede lønudvikling i år skal være væsentlig mindre end sidste år.

Landsklubben mener derimod, at der skal gives en generel lønregulering til alle, og at niveauet skal matche inflationen, således at købekraften ikke igen i år bliver udhulet.  I de senere år, har rigtig mange medarbejder i TDC haft et reallønsfald og den udvikling kan ikke fortsætte.

Ifølge TDC skal den sparsomme lønudvikling tildeles individuelt, således at nogle få medarbejdere vil mærke en lønstigning. Det betyder, at de fleste medarbejdere i teleafdelingernes forhandlingsområde efter TDC’ opfattelse ikke skal have lønforhøjelse.

Landsklubben mener derimod, at alle medarbejdere har ydet en stor indsats, således at TDC på trods af krisen i samfundet, alligevel er en økonomisk sund virksomhed som igen i år har haft råd til at udbetale store udbytter til aktionærerne (over 10 % i 2012). Det kan derfor ikke accepteres, at store grupper af medarbejderne ikke skal have en lønregulering.

- Vi har aftalt med TDC at mødes til nye forhandlinger den 7. maj.

Her vil Forhandlingsudvalget gøre et nyt forsøg på at opnå enighed. Alle muligheder for forlig skal undersøges, og forhandlingsudvalget håber fortsat på, at det lykkedes at opnå enighed om årets lønregulering.

Forhandlingsudvalget
Oops, an error occurred! Code: 20240505090452256146c0
Vision Team Typo3 CMS