Næste >
17.03.2013 13:11 Age: 11 yrs

TDC-lønforhandlingerne 2013 er indledt

Forhandlingerne mellem TDC og Dansk Metal om lønregulering pr. 1. marts 2013 er startet den 15. marts, og det bliver svære forhandlinger


Teleafdelingernes udgangspunkt for forhandlingerne er, at alle medlemmer sikres en generel lønstigning som matcher inflationen - så købekraften ikke bliver udhulet.

TDC har derimod et udgangspunkt med løntilbageholdenhed, og en samlet lønregulering der er mindre end samlede lønregulering der var på ca. 1,5 % i 2012.

Vi ved godt, at Danmark er i krise og vi ved godt at politikere og virksomheder taler om løntilbageholdenhed for at virksomhederne kan klare sig i konkurrencen med andre. Men vi ved også, at medarbejderne i TDC har været med til at skabe de store værdier, som TDC udbetaler til aktionærerne (11,5 % i udbytteafkast til aktionærerne i 2012). Og vi ved at leveomkostninger stiger.

Alle medarbejderne i TDC skal derfor have en anstændig lønregulering, der gør at medarbejderne fastholder deres levevilkår. Dansk Metal kan derfor ikke acceptere TDC’s ønske om en meget lille regulering og ej heller en individuel lønregulering, hvor en stor del af medarbejderne slet ikke får nogen lønregulering. For god ordens skyld skal vi bemærke, at vi ikke har noget imod individuel lønregulering, men det skal være oven i en general lønregulering til alle.

Der er aftalt forhandling igen den 2. april 2013.

Teleafdelingerne fastholder at ALLE medlemmer har ydet en indsats til TDC flotte resultat, og alle skal derfor have en lønstigning, så alle fortsat kan betale deres regninger.

Forhandlingsudvalget


Oops, an error occurred! Code: 20240505162636f79ad431
Vision Team Typo3 CMS