Næste >
09.10.2012 08:55 Age: 12 yrs

Dansk metal fremlægger Jobplan med 15.000 nye job

En ny jobplan fra Dansk Metal anviser konkrete forslag til at skabe 15.000 nye job. - Vi har en sund økonomi, men der er brug for vækst og nye job. Derfor opfordrer vi regeringen til at sparke gang i konkrete jobskabelsesinitiativer, siger Metals formand.


En massiv opgradering af danske havne, bedre infrastruktur, flere lokale uddannelsestilbud og målrettet tilskud til energirenoveringer af såvel private huse som offentlige bygninger.



Det er blandt hovedingredienserne i en ny jobplan, som Dansk Metal står bag.

- Danmark har brug for arbejdspladser. Ledigheden er tårnhøj, og der er ingen udsigt til, at situationen bliver bedre af sig selv. Derfor bliver vi som samfund nødt til at gøre noget for at få sparket gang i væksten herhjemme, siger Claus Jensen, formand for Dansk Metal.

I planen lægger Metal en række konkrete forslag på bordet, som regering og folketing hurtigt kan gennemføre, og som vil skabe nye, sunde, danske arbejdspladser både på kort og lang sigt:

- Selvom krisen har været hård ved Danmark, så er alle eksperter enige om, at dansk økonomi i bund og grund er ved ret godt helbred set i det lange perspektiv. Regeringen har gjort mange gode ting for at holde hånden under dansk økonomi, både med langsigtede reformer, energiaftale og kickstart. Men det er bare ikke nok. Derfor opfordrer vi regeringen til hurtigst muligt at sætte mere gang i økonomien, men på en velovervejet måde, så pengene ikke bliver spildt, men derimod brugt, så de målrettet skaber job i den private sektor, forklarer Claus Jensen, og peger bl.a. på forslaget om tilskud til energirenovering:

- Den nuværende boligjob-ordning udløber til nytår. Set i lyset af de erfaringer vi har med den, må vi sige, at det ikke har virket godt nok. Her vil vi i stedet opfordre politikerne til at se mod Sverige, hvor man har gjort sig gode erfaringer med en anden model. Vi foreslår så en ordning, der målrettet giver tilskud til energirenoveringer. Konkret vil vi lave en ordning, hvor staten "dobler op". Hvis en husejer bruger 80.000 kr. på at isolere og sætte nye vinduer i, så betaler staten det halve. På den måde får vi både skabt arbejdspladser og sænket vores energiforbrug i bygningerne. Det giver god mening i vore øjne, siger Claus Jensen.

Han peger også på behovet for at forbedre forholdene i udkantsdanmark:

- En stor del af de arbejdspladser, der er forsvundet under krisen, er forsvundet i udkantsdanmark. Men det betyder samtidig, at det også er her, at der både er arbejdskraft og kapacitet. Målrettede investeringer i infrastrukturen er afgørende for, at der kommer nye udkantsarbejdspladser. Her spiller især vores erhvervshavne en stor rolle, og jeg så gerne, at man fra regeringens side målrettet gik ind og tog fat på at føre en koordineret industri- og udkantspolitik, siger Claus Jensen.

Læs hele Metals jobplan her




Oops, an error occurred! Code: 202405090938567c998845
Vision Team Typo3 CMS