Næste >
07.03.2012 10:05 Age: 12 yrs

DM mere vidreuddannelse

Dansk Metal og HK vil have uddannelse højt på dagsordenen, når regeringen indkalder til trepartsforhandlinger i foråret. De to forbund lancerer en plan med fire punkter.


Selvom Danmark er det land, der bruger flest penge på efteruddannelse, så kommer i løbet af få år til at mangle kvalificeret arbejdskraft.

Det får nu HK og Dansk Metal til at kræve uddannelse sat højt på dagsordenen, når fagbevægelsen, arbejdsgivere og regeringen mødes til trepartsforhandlinger i løbet af foråret.

I en kronik i dagens udgave af Jyllands-Posten præsenterer Kim Simonsen, formand for HK, og Thorkild E. Jensen, formand for Dansk Metal, en plan med fire punkter, som de to forbund vil tage med til forhandlingsbordet.

1. Vi skal gøre videreuddannelse billigere.

2. Arbejdsmarkedsuddannelserne (Amu) skal udvikles, så systemet bliver for alle.

3. Praktisk og teoretisk erfaring skal godskrives på videregående uddannelser.

4. Lønmodtagere skal kunne få en enkel, overskuelig og uafhængig vejledning om, hvordan de kommer videre i uddannelsessystemet.

Planen skal være med til at løse det problem, at vi om få år vil mangle arbejdskraft. Ifølge beregninger fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd vil vi mangle 30.000 faglærte og 151.000 med videregående uddannelser.

Læs hele kronikken her




Oops, an error occurred! Code: 202405030241165680e7cd
Vision Team Typo3 CMS