Næste >
17.08.2011 11:45 Age: 13 yrs

NY forskning i Arbejdsmiljø

Metaltele har været en tur rundt om det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, læs de spændene rapporter vi fandt.


Hvidbog om social kapital

Arbejdsmiljørådet har taget initiativ til udarbejdelsen af denne hvidbog om virksomhedens sociale kapital for at bidrage til en vurdering af om der er tale om en øjenåbner. Den sociale kapital i virksomhedssammenhænge er meget sparsomt beskrevet, men i de cases og analyser der findes, beskrives interessante sammenhænge hvor arbejdsmiljø, produktivitet og kvalitet synes at gå op i en højere enhed.

Og hvor der anvises et udgangspunkt i positive faktorer og perspektiver. Det er rådets håb at denne hvidbog kan føre til en større indsigt og debatter om muligheden for at anvende virksomhedens sociale kapital som en konstruktiv tilgang til at tænke produktivitet, ledelse og arbejdsmiljø sammen.

Læs hvidbogen her

Virksomheders indsats for et bedre psykisk arbejdsmiljø

Formålet med forskningsprojektet VIPS (Virksomheders indsats for et bedre psykisk arbejdsmiljø) har været at give danske virksomheder et videns grundlag for den praktiske indsats for et bedre psykisk arbejde. Projektets resultater bygger på den store velvilje vi har mødt i de 14 virksomheder som har åbnet dørene for forskerne. Virksomhederne har brugt mange ressourcer først og fremmest i indsatsen for et bedre psykisk arbejdsmiljø, men også på at svare på de mange spørgsmål fra forskerne.

Læs rapporten her

Evaluering af forandringsprocesser og teamorganisering

Rapportens målgruppe er arbejdsmiljøprofessionelle, ledere og andre med interesse for teamorganisering, ledelse og psykosocialt arbejdsmiljø.

Læs rapporten her
Oops, an error occurred! Code: 20240519134611a86db6c3
Vision Team Typo3 CMS