Næste >
05.05.2011 12:35 Age: 13 yrs

1000 dages tomgang

Siden krisen satte ind, har regeringen og Dansk Folkeparti ikke præsteret andet end 1.000 dages tomgang, nedskæringer og legen sorteper med regningen for et årtis ufinansierede skattelettelser. 1. maj tale af forbundsmand, Thorkild E. Jensen


Sådan beskrev Metal-formand, Thorkild E. Jensen, den indsats regeringen og den støtteparti har gjort siden krisen satte ind i 2008, da han 1. maj holdt tale på Metalskolen i Jørlunde i Nordsjælland.

Han lagde i sin tale vægt på, at dansk økonomi både på kort og på lang sigt har brug for investeringer i vækst og job:

- Vi skal huske på, at dansk økonomi og dansk velfærd er dybt, dybt afhængig af, at vi har produktionsjob i Danmark. I dag er næsten hvert andet job direkte eller indirekte tilknyttet industrien. Og hver anden eksportkrone, der blevet hevet hjem til Danmark, bliver hevet hjem af industrien. Hvis vi skal fastholde de indtægter skal vi investere i uddannelse. Vi skal investere i forskning. Og vi skal investere i vækst.

Derfor gentog Metal-formanden også sin støtte til Socialdemokraterne og SFs plan ’Fair Løsning’.

- De to partier lægger en fornuftig linje, hvor offentlige investeringer sætter gang i økonomien, i væksten og i jobbene her og nu. Til gengæld skal vi arbejde mere, når vi kommer ud på den anden side af krisen. Og her vil Metal meget gerne være med til at finde en løsning i de trepartsforhandlinger, de to partier har lagt op til, fastslog Thorkild E. Jensen, der sluttede sin tale med at efterlyse et Folketingsvalg snarest muligt:

- 1.000 dage med ligegyldighed og tomgang – det er 1.000 dage for meget.
Vi har brug for en regering, der ikke er ligeglad. Vi har brug for en regering, der vil sætte gang i Danmark igen. Og derfor har vi brug for et valg, så vi kan få en ny regering – nu.
Oops, an error occurred! Code: 2024050712444670c7e19f
Vision Team Typo3 CMS