Næste >
12.04.2011 12:44 Age: 13 yrs

LO: Regeringen pisker de ældre og svigter de arbejdsløse

I stedet for at skabe job til de arbejdsløse, vil regeringen tvinge dem, der har haft et langt og hårdt arbejdsliv, til at blive endnu længere tid på arbejdsmarkedet. Dybt urimeligt, mener LO.


– Det er velkendt, at regeringen gang på gang udvælger bestemte grupper, der skal holde for. For et år siden var det de arbejdsløse, og nu er det så de mennesker, der er tættest på pensionsalderen. Det er dybt usolidarisk, siger LO-formand Harald Børsting.

Regeringens forslag om at fremrykke Velfærdsforliget betyder, at den 53-årige rengøringsassistent får udskudt sin tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet med 2 år, mens den 56-årige murer tvinges til at arbejde videre i 1 år.

– Jeg mener simpelthen ikke, man kan tillade sig at udskyde folks tilbagetrækning med så kort varsel. Vi taler om folk, der har haft et langt og hårdt arbejdsliv, og har haft en berettiget forventning til, hvornår de kunne forlade arbejdsmarkedet. De får nu meget dårlige muligheder for at kunne disponere anderledes, siger Harald Børsting.

LO efterlyser desuden vækstinitiativer i regeringens 2020-plan. Harald Børsting peger på, at 163.000 mennesker er arbejdsløse.

- Regeringen skylder de arbejdsløse at komme med forslag til, hvordan der igen kan skabes job. Men det eneste, de har gjort, er at halvere dagpengeperioden og forringe mulighederne for efteruddannelse. Lad os dog få de arbejdsløse i job, i stedet for at tvinge dem, der har haft et hårdt arbejdsliv, til at knokle endnu mere, siger Harald Børsting.

Venligst udlånt af LO.
Oops, an error occurred! Code: 20240503092922995a0885
Vision Team Typo3 CMS