Næste >
19.01.2011 12:27 Age: 13 yrs

Dansk Metal: Uværdig afslutning uden efterløn

Nedslidte metallere risikerer at få en uværdig afslutning på deres arbejdsliv, hvis efterlønnen afskaffes. Dansk Metal tror ikke på regeringens forsikringer om, at der vil blive taget hånd om de nedslidte.


Hvis regeringen får afskaffet efterlønnen, vil det gå hårdt ud over en stor gruppe lønmodtagere, der er så nedslidte, at de ikke vil kunne fortsætte med at arbejde – heriblandt mange metalarbejdere.

"Finansminister Claus Hjort Frederiksen lovede forleden, at der naturligvis vil blive taget hånd om de nedslidte. Men det løfte fra regeringstoppen tror vi ikke meget på i Dansk Metal”, siger hovedkasserer Torben Poulsen.

Mistillid og atter mistillid Han peger på, at regeringens arbejdsmarkedspolitik de sidste mange år har bygget på et fundament af:

"Mistillid til den enkelte borger, med alt hvad deraf følger af kontrol og bureaukrati", siger Torben Poulsen.

Gammel drøm Han synes, at forslaget fra regeringen til forveksling ligner noget, som deres venner i Dansk Industri (DI) har arbejdet på de sidste 20 år.

"Uanset om vi har haft høj- eller lavkonjunktur har DI talt varmt for at afskaffe efterlønnen. Det viser, at det ikke er krisen, som har fået regeringen på nye tanker, men at krisen bruges som en bekvem anledning til at gennemføre et ærkeborgerligt ønske", siger Torben Poulsen.

Metal klar til at bidrage

I Dansk Metal er man godt klar over, at der er brug for at finde nye måder at finansiere velfærden og øge arbejdsudbuddet på.

"Vi er ikke håndsky over for, at lønmodtagerne kan bidrage til en bedre samfundsøkonomi. Men det kan ske på mange andre måder end ved at afskaffe efterlønnen, siger Torben Poulsen.

Dansk Metal forslår, at arbejdsudbuddet kan øges ved at nedbringe sygefraværet. Det vil samtidig betyde færre udgifter til sygedagpenge og øge livskvaliteten. Metal mener desuden, at flere og bedre seniorordninger på virksomhederne kan få flere til at blive i deres job noget længere.

Torben Poulsen, hovedkasserer samt chef for Metals A-kasse

Oops, an error occurred! Code: 202404261832340ba668c4
Vision Team Typo3 CMS