Næste >
03.04.2013 15:24 Age: 11 yrs

Ingen afklaring i TDC-lønforhandlingerne

Stor afstand mellem teleafdelingerne og TDC i forhandlingerne om lønreguleringen pr. 1. marts 2013 Afstanden mellem parterne var på forhandlingsmødet den 2. april så stor, at parterne nu har bevilget hinanden ”tænkepause”.



TDC mener, at lønudvikling i år skal ligge under det niveau, som det øvrige private arbejdsmarked i år vil stige med og ønsker, at den samlede lønudvikling i år skal være væsentlig mindre end sidste år.

Teleafdelingerne mener derimod, at der skal gives en generel lønregulering til alle, og at niveauet skal matche inflationen, således at købekraften ikke igen i år bliver udhulet.  I de senere år, har rigtig mange medarbejder i TDC haft et reallønsfald og den udvikling kan ikke fortsætte, mener teleafdelingerne.

Ifølge TDC skal den sparsomme lønudvikling tildeles individuelt, således at nogle få medarbejdere vil mærke en lønstigning.

Det betyder, at de fleste medarbejdere i teleafdelingernes forhandlingsområde efter TDC’ opfattelse ikke skal have lønforhøjelse.

Teleafdelingerne mener derimod, at alle medarbejdere har ydet en stor indsats, således at TDC på trods af krisen i samfundet, alligevel er en økonomisk sund virksomhed som igen i år har haft råd til at udbetale store udbytter til aktionærerne (over 10 % i 2012).

Det kan derfor ikke accepteres, at store grupper af medarbejderne ikke skal have en lønregulering.

Forhandlingerne mellem TDC og teleafdelingerne fortsætter den 30. april 2013.

Forhandlingsudvalget
Oops, an error occurred! Code: 20240505132156e44b14c9
Vision Team Typo3 CMS