Udtalelse fra tillidsvalgte samlet i Vejle til repræsentantskabsmøde i Dansk Metals Landklub i TDC tirsdag den 8. april 2014:

Nej tak til outsourcing og krig

Tillidsvalgte fra Dansk Metal opfordrer TDC til at komme tilbage på sporet igen og sikre at TDC ikke kædes sammen med social dumping og udflagning af danske arbejdspladser. Det er ikke kun medarbejderne og det danske samfund, som skal betale gildet, når TDC skal holde sit løfte om enorme afkast til aktionærerne


Tillidsvalgte, som var samlet til TDC-Landklubbens repræsentantskabsmøde i Vejle, melder klart ud at TDC skal stoppe med at sende arbejdspladser ud af Danmark. TDC må som en stor dansk virksomhed også udvise ansvar over for kunderne, samfundet og medarbejderne.

Før i tiden blev der bragt den ene gode historie efter den anden i dagspressen om TDC´s sociale ansvar og i samarbejdsudvalgene udviklede tillidsvalgte og ledere gode arbejdsforhold til medarbejderne. Den tid er forbi. Der går dårligt en dag uden at TDC har opsagt en aftale med medarbejderne, fyret en medarbejder eller ”glemmer” hvordan man skal opføre sig, når man samarbejder. Blækket er godt nok tørt fra den gang Carsten Dilling erklærede Dansk Metals medlemmer krig, men nu sender han igen klare signaler om at han igen vil i krig med Dansk Metals medlemmer.

Tidligere var der fratrædelsesaftaler for medarbejdere som blev fyret.

 

  •  Det er trofaste medarbejdere igennem en menneskealder, som man fyrer!
      
  • Det er dygtige medarbejdere som har givet TDC deres bedste år!
     
  •  Det er medarbejdere som skal oplære indere, inden de kan overtage deres arbejde!
     
  • De bliver nu hældt ud med opvaskevandet uden særlige vilkår!


Tillidsrepræsentanterne opfordrer til at TDC kommer tilbage til sporet og igen bliver en stor og stolt dansk virksomhed, som også udviser ansvar over for samfundet og medarbejderne. I dag bliver TDC kædet sammen med social dumping som direktørerne ikke gider forholde sig til. Det er ubehageligt for medarbejdere og tillidsvalgte, som har været stolte af TDC i mange år, at se TDC blive kædet sammen med social dumping. Social dumping er dårlig for det danske samfund og vi tager skarpt afstand fra det. Vi opfordrer Carsten Dilling til også at tage afstand fra social dumping og fremadrettet sikre at trofaste medarbejdere får ordentlige forhold, når deres arbejde sendes ud af Danmark.

Tillidsrepræsentanter fra en gammel og tidligere stolt virksomhed i Danmark.



Vision Team Typo3 CMS