Næste >
21.12.2012 14:01 Age: 11 yrs

TDC varsler nye fyringsrunder i 2013

Dansk Metal teleafdelingerne er uenig med TDC i nødvendigheden af omfanget af personalereduktionerne og uenig i, at det er nødvendigt med ufrivillige fratrædelser. Parterne har efter forhandlinger i oktober, november og december underskrevet en protokol, hvor vilkårene for fratrædelserne er beskrevet


TDC har meddelt, at man først i løbet af januar kan meddele omfanget af og oversigter over de forventede personalereduktioner i 2013, men at årsagen til de forventede personalereduktioner bl.a. er faldende antal kald, færre fejl, effektiviserer arbejdsgange, reorganiseringer, fravalg og fokusering for at opnå omkostningsreduktioner på baggrund af markedsudviklingen.

Forhandlingerne mellem TDC og Dansk Metal teleafdelingerne er sket iht. parternes overenskomstgrundlag samt lov om afskedigelser af større omfang, som er implementeret i Funktionæroverenskomsten aftalt mellem DI og CO-industri.

Under forhandlingerne har teleafdelingerne erklæret sig uenig i personalereduktionerne på det foreliggende grundlag. Ligeledes har teleafdelingerne erklæret, at afskedigelserne vil kunne være usaglige, idet TDC fortsat inden for visse områder anvender vikarer og entreprenører. Teleafdelingerne har i forhold til de enkelte afskedigelser forbeholdt sig at føre sager med påstand om, at de ikke er saglige eller ikke efterlever parternes tryghedsaftale.

Teleafdelingerne mener, at TDC helt kan undgå at gennemføre uønskede afskedigelser, hvis hovedaktionærerne ville holde igen med at forgylde sig selv ved udlodning af udbytte til aktionærerne.

Selv om der ikke er enighed om omfanget af personalereduktionerne og nødvendigheden af fyringer og overblik over hvor mange fyringer der planlægges med, er der opnået aftale om de vilkår som gælder for medarbejdere der skal fratræde.

Det fremgår af en forhandlingsprotokol, som blev underskrevet onsdag den 19. december 2012.

Vilkårene for personalereduktionerne i 2013 minder meget om de vilkår, som har været gældende for personalereduktionerne i 2012.

_______________________________________

Nedenfor gengiver vi de relevante protokoller i forbindelse med de forventede personalereduktioner i TDC


Mht. personalereduktioner i 2013:

Protokol af 21. december 2012 om forventede personalereduktioner 2013

Protokollen supplerer Borgfredsaftalen af 15. april 2005 og indeholder bl.a. vilkår for personalereduktionerne, som forventes gennemført i 2013.
Klik her for at se protokollen - (PDF-format ca. 2,3 MB)


Rammeproces for personalereduktionerne 2013
Rammeprocessen anvendes af samarbejdsudvalgene til planlægning af bla. HR-processen i forbindelse med de forventede personalereduktioner.
Klik her for at se rammeprocessen - (PDF-format ca. 21 KB)

 

Borgfredsaftalen.
Borgfredsaftalen blev ved potokol af 20. september 2012 forlænget til udgangen af 2013.
Klik her for at se Borgfredsaftalen - (PDF-format ca. 548 KB)


Oops, an error occurred! Code: 2024041905434202bfd88e
Vision Team Typo3 CMS