Næste >
15.11.2012 10:45 Age: 11 yrs

Dansk Metal advarer mod Venstres "tyskerplan"

Venstre vil sænke danskernes lønninger til tysk niveau for at styrke Danmarks konkurrenceevne. Men Venstres tyskerplan er hul i hovedet og vil fuldstændig ødelægge det danske samfund og arbejdsmarked.




Claus Hjort Frederiksen taler varmt om de reformer, tyskerne gennemførte, som bragte lønningerne ned, men han glemmer at fortælle, hvad konsekvensen af reformerne er i Tyskland: 2 millioner tyskere lever for under 5 euro om dagen, og hver femte tyske lønmodtager arbejder for under 8,50 euro i timen, eller hvad der svarer til godt og vel 60 kroner.

Det betyder, at der lige syd for den danske grænse er tusindvis af familier, hvor børnene vokser op i decideret fattigdom - selvom forældrene har mere end fuldtidsarbejde. Det er dét, Venstre vil indføre i Danmark, men jeg håber og tror, at danskerne vil betakke sig.

Vi har jo et helt andet arbejdsmarked end i Tyskland. Lønnen bliver aftalt på den enkelte arbejdsplads, ikke centralt. Og de danske overenskomster er verdens mest fleksible. Nu vil Claus Hjort så centralisere og gøre lønnen til et spørgsmål, der skal afgøres ved folketingsvalg. Det vil fuldstændig underminere det danske arbejdsmarked, og jeg frygter, at det vil få de stik modsatte konsekvenser end Claus Hjort påstår: Nemlig lavere produktivitet og virksomhedslukninger.

- Først ville Venstre forbyde konflikter, så der blev åbnet fuldstændig op for polske lønninger i Danmark. Og nu vil de også diktere lønstigningerne. Jeg nægter at tro på, at Venstres traditionelle støtter blandt arbejdsgiverne er enige i det her. Det er et fuldstændig opgør med den model, der har gjort Danmark til et af de rigeste lande i verden.

Claus Hjort skal dog have tak for at melde så klart ud. I mange år har Venstre gået og puttet med deres liberalistiske drømme, men nu kommer de klart frem. Og det er nu tydeligt for enhver, at Venstre absolut ikke er et parti for lønmodtagere. Venstre vil spare 65 milliarder kroner på den offentlige velfærd, men siger ikke, hvor besparelserne skal komme fra. De siger blot, at skatten skal være på svensk niveau, men de glemmer at fortælle, hvordan det skal gøres? I Sverige har de ikke gratis hjemmehjælp. De skal også betale for at gå til lægen.

Men selv hvis Venstre indfører brugerbetaling på lægebesøg og afskaffer hjemmehjælp, så er der lang vej til de 65 milliarder kroner. Så jeg ser frem til at høre Venstres konkrete sparekatalog - men jeg frygter for den massakre på velfærden, som de lægger op til, siger Claus Jensen. Kilde: idag.dk
Oops, an error occurred! Code: 20240423183832769c7588
Vision Team Typo3 CMS