Næste >
29.10.2012 11:34 Age: 11 yrs

Akutpakkeindsats gav 10 nye job

Dansk Metal har søgt i alle kroge - og fundet 10 job. Beskæftigelsesministeren roser indsatsen, ifølge Politiken


Jobbene er der bare ikke. Sådan konkluderer fagforeningen Dansk Metal, der som et bidrag til akutpakken har bedt 2000 tillidsfolk om at støvsuge deres arbejdspladser for mulige job. Det skriver Politiken.

883 har meldt tilbage, og af dem svarer 836, at deres virksomhed ikke har plads til ledige metalarbejdere. Svarene fra de 47 resterende virksomheder har skabt 10 job og voksenlærlingeforløb, skriver Politiken.

- Tallene viser desværre, at der simpelthen ikke er job til de 1637 medlemmer, der står til at miste dagpengene. Når politikerne siger, at job er bedre end dagpenge, så er det en teoretisk diskussion, siger Torben Poulsen, chef for Dansk Metals a-kasse, til Politiken.

Han mener, at dagpengeretten skal forlænges for at sikre de lediges forsørgelsesgrundlag, indtil der er gang i væksten.

- Meldingerne fra Dansk Metal understreger, at akutpakken desværre ikke gør det alene, siger politisk ordfører Johanne Schmidt-Nielsen til Politiken.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) vil ikke komme med bud på, hvor jobbene skal komme fra, når de tilsyneladende ikke er på metalområdet, men hun roser Dansk Metal for indsatsen, der altså har givet 10 job.

- Jeg vil gerne kvittere og rose Metal, for det er rigtig godt, at de kommer ud på virksomhederne og afdækker jobåbningerne. Tallene viser, at den økonomiske krise er helt reel. Vi kæmper med arbejdsløshed, siger ministeren til avisen.
Oops, an error occurred! Code: 20240420155747b5ab20ae
Vision Team Typo3 CMS