Næste >
14.09.2010 12:15 Age: 14 yrs

Regeringen skal ikke blande sig i løn

Regeringen skal ikke blande sig i, hvordan lønnen i Danmark bliver fastsat. Det har Metal gjort statsministeren klart, efter regeringen har sat lønniveauet på dagsordenen på et møde i Vækstforum


Dansk Metal er utilfredse med, at Lars Løkke Rasmussen har udpeget høje lønninger som et blandt de ti problemer, der ifølge regeringen hæmmer væksten i Danmark.

- Lønnen er noget vi forhandler med arbejdsgiverne i overenskomsterne og lokalt på arbejdspladsen. Det er slet ikke noget, som regeringen skal blande sig i. Det er kernen i den danske model, siger Claus Jensen, der er næstformand for Dansk Metal.

Han har derfor skrevet et brev til statsministeren, hvor han gør det klart, at en diskussion om løn ikke hører hjemme i hverken Vækstforum eller i regeringsudspil. I brevet skriver han bl.a.:

"Det vil derfor ikke være hensigtsmæssigt at drøfte løndannelse på et møde i Vækstforum, ligesom det vil være i strid med den danske model, hvis regeringen skulle søge at påvirke løndannelsen i politiske udspil".

Claus Jensen undrer sig over, at regeringen overhovedet mener, at lønniveauet i Danmark er et problem. I brevet til statsministeren skriver han således:

"Det er intet belæg for at hævde, at høje lønninger i fremstillingssektoren i sig selv udgør et problem. Høje lønninger er en afspejling af arbejdets værdi og bidrager i sig selv til at højt velstandsniveau.", skriver næstformanden.

Claus Jensen opfordrer i stedet regeringen til at koncentrere sig om at komme med konkrete bud på, hvordan væksten kommer i gang igen i Danmark, og erklærer sig i øvrigt enig med de øvrige ni problemstillinger, som regeringen har sat på dagsordenen for mødet i Vækstforum torsdag og fredag.

- Der er masser af ting, som regeringen både kan og burde tage fat på at løse. Det handler eksempelvis om, at uddannelsesniveauet sakker bagefter og at vi derfor kommer til at mange kvalificeret arbejdskraft. Det koster vækst, og her har regeringen både ret og pligt til at komme med konkrete løsninger, mener Claus Jensen.
Oops, an error occurred! Code: 20240425165316c2ea0778
Vision Team Typo3 CMS