Næste >
23.08.2010 11:51 Age: 14 yrs

Kunstig konfligt

”Når statsministeren siger at fagbevægelsen ikke bakker fuldstændig op om S og SFs Fair løsning er det simpelthen forkert”, siger formand for Dansk Metal, Thorkild E. Jensen.


"Det er en kunstig konflikt. Der er ikke noget misforhold mellem vores mål og forslaget om at arbejde 12 minutter mere om dagen. Vi skal kigge på hele arbejdsmarkedets palet, for at finde de 15 milliarder kroner”, siger han.



Dansk Metal mener, at Fair Løsning varetager medlemmernes interesse bedst, og bakker fortsat fuldstændig op om S og SFs udspil. ”Det væsentligste for os er, at varetage vores medlemmers interesser.

De betaler prisen, hvis der fortsat skæres i velfærden og gennemføres forringelser af dagpengene, som med regeringens spareplan,” siger Thorkild E. Jensen.

Dansk Metal mener det er ødelæggende økonomisk politik, når regeringens spareplan betyder nedskæringer på velfærden. ”Det går direkte ud over lønmodtagerne, når daginstitutionerne må forkorte åbningstiderne, når kvaliteten i skolerne forringes og når der skæres i de ældres pleje”, siger Thorkild E. Jensen.

Med Fair Løsning inviterer S og SF til trepartsforhandlinger, hvor fagbevægelsen sammen med erhvervsliv og politikere skal finde en plan, der sikrer velfærden og den økonomiske balance. Forhandlingerne vil finde sted efter et regeringsskifte, og det centrale bliver at finde de 15 milliarder kroner, der skal sikre velfærden på langt sigt. ”Vi skal løfte vores del af ansvaret for et realistisk alternativ. Vi går til trepartsforhandlingerne med åbent sind, og vi er klar til at kigge på hele arbejdsmarkedet, for at finde de 15 milliarder kroner.

Vi vælger med andre ord at arbejde os ud af krisen, i stedet for at spare på velfærden”, siger Thorkild E. Jensen. De 15 milliarder kroner kan ifølge formanden også hjælpes på vej ved at forbedre de eksisterende muligheder på arbejdsmarkedet.

”Vi skal også kigge på efterlønneres muligheder for at arbejde mere og gøre det mere attraktivt for seniorer at blive i job længere, og vi skal arbejde for at få sygefraværet ned. Desuden er det helt centralt at få flere unge uddannet, og at de unge afslutter deres uddannelse tidligere”, siger Thorkild E. Jensen.

Debatindlæg fra formændene for Dansk Metal, 3F og HK i Berlingske Tidende, 17/8-2010

Pressemeddelelse fra formændene for Dansk Metal, 3F og HK den 17/8-2010  
Oops, an error occurred! Code: 20240424223841e5e353f9
Vision Team Typo3 CMS