Næste >
29.01.2010 09:40 Age: 13 yrs
By: Michael Stuhr

Metal: Stop langtidsledigheden

Alle er enige om, at de langtidsledige skal uddanne sig ud af deres fastlåste situation. Men kun Metal gør for alvor noget ved det. Forbundet fremlægger 29 konkrete forslag.


"Der er brug for en ny arbejdsmarkedspolitik. I 1990-erne lykkes det at opnå lav ledighed og høj beskæftigelse. Siden 2001 er det gået helt galt. For i stedet for at tilbyde de ledige en hjælpende hånd, så har regeringen fokuseret på at stresse og mistænkeliggøre dem", siger hovedkasserer i Metal, Torben Poulsen. Forbundet foreslår en indsats på 4 hovedområder:
1. En opkvalificerings-reform, som satser på løbende uddannelse af de ledige.
2. En bedre sammenhæng mellem erhvervs-, uddannelses-, og arbejdsmarkedspolitikken.
3. En styringsreform, der styrker de centrale kontorer.
4. Et system, så arbejdsmarkedets parter får ansvar for arbejdsmarkedsindsatsen.

Alle unge skal have en uddannelse, og de uddannede skal uddanne sig hele livet. For at øge de lediges chancer for at få et job igen, foreslår Metal blandt andet: Ledige over 25 år med en forældet uddannelse skal kunne tage en erhvervsuddannelse på maksimale dagpenge.
Alle ledige skal tilbydes en jobplan efter fem ugers ledighed.
Restriktionen på kun 6 ugers uddannelse inden for de første 6-9 måneders ledighed skal fjernes.
En Isbryderordning skal betyde løntilskud i op til 12 måneder for nyuddannede med faglært uddannelse.
"Der er simpelthen behov for en helt ny arbejdsmarkedspolitik baseret på opkvalificering af  hele arbejdsstyrken. Det vil nemlig både styrke virksomhedernes konkurrenceevne og øge antallet af kvalificerede medarbejdere. Og så vil det sikre, at de ledige ikke sidder og skriver ansøgninger uden det store håb om et job på kort sigt. I stedet bruger de tiden til noget fornuftigt, nemlig til at uddanne sig", understreger Torben Poulsen.

Regeringen har lovet at præsentere en lovpakke, som skal gøre noget ved
langtidsledigheden. I den forbindelse har beskæftigelsesminister, Inger Støjberg (V),efterlyst gode ideer fra arbejdsmarkedets parter. Nu er Metal kommet med sit bud.

Se mere på vores tube
Hent oplæg som PDF
Oops, an error occurred! Code: 2023032010244451efec86
Vision Team Typo3 CMS