Næste >
14.12.2009 10:43 Age: 13 yrs

Metal: Bland dig uden om, Claus Hjort


Dansk Metals formand siger, at Claus Hjort Frederiksen skal blande sig udenom  forårets overenskomstforhandlinger. ”Finansministeren burde vide bedre end at gå ud med den slags bemærkninger”, siger Thorkild E. Jensen.
 
Dansk Metals formand - og chefforhandler ved forårets overenskomstforhandlinger - Thorkild E. Jensen er utilfreds med regeringens indblanding i overenskomstforhandlingerne:
 
- Det er altså ikke Claus Hjort Frederiksen, der forhandler overenskomster, siger han.
 
Claus Hjort Frederiksen sagde fredag, at der kun er plads til lave lønstigninger i forbindelse med overenskomstforhandlingerne.
 
Thorkild E. Jensen understreger, at lønmodtagerne allerede har givet udtryk for, at de er helt bevidste om det ansvar, der ligger på forhandlernes skuldre, og at vi ikke er interesseret i at lave en uholdbar aftale:
 
- Forhandlingerne er svære nok i forvejen, og vi har ikke brug for finansministerens indblanding. Det gavner absolut ingen parter, at han bliver ved med at blande sig, siger Metal-formanden:
 
- Vores mål er altid at forbedre medlemmernes realløn og beskæftigelsesmuligheder. Det vil det også være denne gang, fastslår Thorkild E. Jensen.
 
Overenskomstforhandlingerne på industriens område begynder den 6. januar 2010 og omfatter cirka 240.000 lønmodtagere. Thorkild E. Jensen er ud over at være formand for Dansk Metal også formand for forhandlingsfællesskabet CO-indsutri, der består af 9 fagforbund.
Oops, an error occurred! Code: 20230320230423c8fd89d2
Vision Team Typo3 CMS