Næste >
20.04.2015 17:35 Age: 9 yrs

KVK nyhedsbrev


Kapacitet fyrede på forhånd.
Kapacitet valgte at lukke projektcentrene i Ålborg og Holstebro i forventning om at den ordremængde der på et tidspunkt kan udføres i Indien vil overflødiggøre medarbejderne der.

Samtidig har man afskediget et antal medarbejdere i projektcentrene Odense og Aarhus med samme begrundelse.

I dag bruges dagligt 1-2 mand på fuld tid, for at kontrollere og supportere. I Projektcenteret i Øst har man udført overarbejde, der svarer til 4 mands arbejde og ordrebunken vokser stadig.

Vi frygter det voksende arbejdspres på den enkelte, vil medføre stress og sygemeldinger.

Nu har man opslået 2 ledige stillinger for vikarer. I Vest er der stadig masser af fiberkompetancer, som så blot ikke skal bruges. Der er også hidtil udført overarbejde i Vest, men i mindre målestok.

Vi forslår at opsigelserne i Vest kan trækkes tilbage (evt. forlænge opsigelsesperioden) Det vil uden tvivl også påvirke lysten til at tage et ekstra nap – både i Øst og Vest.

Kapacitet Fyrer igen.
Kapacitets ledelse har torsdag d. 16. april meddelt at man vil fyre mellem 43 og 60 kollegaer ud af de ca. 300 kørende tekniker og kabelkoordinatorer.

Kapacitet var også gennem en fyringsrunde i december 2014, og en rokering af medarbejdere internt bl.a. til OKT som nu ser ind i en overtallighed.

Teknikerne stemte ja til forringelser i deres overenskomst, i den klare forventning at ledelsen ville skifte ledelsesform og udvikle arbejdspladsen, frem for tidligere år med fyringer. Udmeldingen kom derfor som et chok. Der var en formodning om at salget af den betalte frokost vil give en yderlig effektiv arbejdstid på 3-6 procent og ikke 14-20 procent.

Kapacitets ledelse har ikke sammen med os vurderet på hjemtagelse af arbejde der udføres af 3. mand, et tiltag som mange medlemmer havde deres tro på, en tro på, at det skulle undersøges og indføres inden man fyrede.

Vi frygter at der i Kapacitet ikke kommer udvikling. Men tager fat i det negative, fyringer. Med det i tankerne ville det klæde ledelsen at genindføre fratrædelsesvilkårene fra den opsagte Borgfredsaftale, og sikre at man ikke kommer i samme situation som med projektcentrene.

Arbejdsnedlæggelser.
Jeg vil på det kraftigste opfordre alle medlemmer til at normaliser arbejdet så hurtigt som muligt. Det er overenskomststridigt og vi kan ikke lave aftaler med en ledelse så længe der er arbejds-nedlæggelser. Jeg vil derfor endnu engang bed jer om at genoptage arbejdet sådan at vi kan komme i dialog med ledelsen igen.

Mvh Lars Jørgensen





Oops, an error occurred! Code: 20240425185316de00a25d
Vision Team Typo3 CMS