Næste >
03.02.2015 16:51 Age: 9 yrs

Betydningen af at have overenskomst

Hvis man har en overenskomst, vil kontingentet til fagforeningen hurtigt blive tjent ind igen


I samme øjeblik, at vi overfor ledelsen i TDC, kan dokumentere, at mere end 50% af de ansatte i Telco ApS. er organiseret, vil Industriens Funktionæroverenskomst træde i kraft. 

Det vil blandt andet indebære:


  • ret til 5 årlige feriefriedage, hvis man har en anciennitet på mindst 9 måneder

  • ret til ekstra penge hver måned sat ind på medarbejderens fritvalgs-løn-konto, hvis man har en anciennitet på mindst 9 måneder. Pr. 1. marts 2015 udgør beløbet 1,7% af den pensionsgivende løn. Og det stiger næste år til 2%

  • ret til op til 2 ugers selv-valgt-uddannelse hvert år efter 6 måneders anciennitet

  • ret til en pensionsordning efter 2 måneders anciennitet, hvor arbejdsgiveren betaler 8% og medarbejderen 4%

  • ret til løn under graviditets- barsel og forældreorlov 

  • ret til fri med løn på barns første sygedag

  • ret til 5 dages fri med løn ved barns hospitalsindlæggelse

  • ret til at vælge en tillidsrepræsentant som på medlemmernes vegne kan forhandle løn- og arbejdsvilkår med ledelsen

Det månedlige kontingent til fagforeningen vil allerede efter få måneder med overenskomst blive mere end tjent ind igen.

Er det ikke Telco-medarbejdernes egen skyld, når de ikke melder sig ind ?

Nej. For allerførst skal man huske på, at der er tale om unge mennesker i Telco ApS. som måske er på arbejdsmarkedet for første gang. De har måske ikke hørt så meget om fordelene ved at være medlem af en fagforening.

Vi forsøger løbende at komme i dialog med medarbejderne i Telco ApS., så vi kan forklare, at det er en rigtig god idé at melde sig ind i fagforeningen, og at kontingentet meget hurtigt tjener sig selv ind igen.

Vores arbejdet bliver besværliggjort af, at TDC Group har nægtet os adgang til de lokationer, hvor Telco-medarbejder befinder sig. 

D
esuden er personaleomsætningen meget stor i Telco ApS. TDC søger bevidst efter medarbejdere, som ønsker at holde en pause i deres studie. Medarbejderne bliver der ikke så længe. Og tit oplever vi, at medarbejdere i Telco som vi har fået overbevist om medlemsskab af fagforeningen, hurtigt får nyt job i andre virksomheder. Det hænger naturligvis også sammen med de dårlige arbejdsvilkår.

Vi fortsætter ufortrødent arbejdet. For det er værd at huske på, at hvis vi blot på ét tidspunkt kan dokumentere 50%-medlemsdækning, vil overenskomsten gælde fremover, også selv om nogle medlemmer herefter får nyt job andet stedt.

Hvis medarbejderne alligevel er der kort tid - kan det så ikke være lige meget med overenskomst ?
For det første, er det ikke alle medarbejderne i Telco, som kun bliver der kort tid. 

For det andet, bevirker dårlige løn- og arbejdsforhold i Telco, at presset på løn- og arbejdsvilkårene i TDC og resten af branchen bliver trukket med ned. Der er tale om en negativ spiral.

For det tredje, er det vigtigt, at vi i Danmark nu og i fremtiden har fuldtidsjob med rimelige løn- og arbejdsvilkår, så almindelige lønmodtagere kan leve af ét fuldtidsjob. Ellers ender det med tyske tilstande, hvor lønmodtagere bliver nødt til at have mere end ét fuldtidsjob for at forsørge sig selv.

Derfor handler sagen ikke kun om medarbejderne i Telco ApS. Det er naturligvis synd for dem. Og vi vil fortsætte arbejdet med at organisere medarbejderne og dermed hjælpe dem. Men kampen handler i endnu højere grad om fremtidens arbejdsmarked og den måde vi i Danmark ønsker at indrette vores samfund på.

Hvis du kender en kollega, som endnu ikke er meldt ind i Dansk Metal – så vær med til at fortælle, at det er nemt at melde sig ind.

Man skal bare klikke her! 


Læs også:

TDC MANIPULERER MED SANDHEDEN

AVISEN.DK SKRIVER OM ARBEJDSFORHOLDENE I TDC



Oops, an error occurred! Code: 20240329133022fe1da236
Vision Team Typo3 CMS