Næste >
16.12.2014 12:39 Age: 9 yrs

Gode takter i vækstplan for digitalisering

Regeringens vækstplan for digitalisering har mange gode initiativer, der vil bringe Danmark videre i anvende IT som et redskab til at skabe vækst og job, mener Dansk Metal.


Regeringens vækstplan for digitalisering vil bringe Danmark et godt skridt videre i retning af at udnytte de digitale muligheder langt bedre. Det mener Dansk Metal, der organiserer mange medlemmer i IT- og telebranchen.

- Regeringen har lyttet til branchen og taget mange af de forslag og idéer med, som er kommet fra branchens aktører, siger Per Påskesen, der er chef for Dansk Metals Uddannelses- og IKT-sekretariat.

Han fremhæver især de konkrete initiativer til at forbedre mobil- og bredbåndsdækningen i hele Danmark, bl.a. gennem deling af mobil infrastruktur, tilladelse til at anvende signalforstærkeranlæg, der forøger mobilsignaler indendørs, etablering af mulighed for at bl.a. pensionsselskaber kan opføre, eje og drive digital infrastruktur samt via samgravning og fælles udnyttelse af tomrør:

- Vi har i mange år argumenteret for, at det skal være muligt at udnytte eksempelvis tomrør langt bedre. Over halvdelen af omkostningerne til at etablere bredbåndsinfrastruktur går i dag til selve gravearbejdet, og med det udspil, som regeringen lægger op til her, vil man kunne nedbringe omkostningerne markant, mener Per Påskesen, der mener, at initiativerne vil udbrede højhastighedsbredbånd til gavn for virksomhederne i hele landet.

- Adgang til hurtigt bredbånd er i dag forudsætningen for mange virksomheder, og derfor er det helt afgørende, at vi har en infrastruktur helt i top, hvis vi skal tiltrække nye virksomheder og arbejdspladser, mener Per Påskesen.

Han glæder sig samtidig over, at regeringen lægger op til at styrke rådgivningsindsatsen overfor virksomhederne, så de både kan blive bedre til at udnytte IT-generelt og ikke mindst udbrede IT-sikkerhedsinitiativer til små- og mellemstore virksomheder.

- Mange virksomheder udnytter ikke IT og eksempelvis de nye muligheder i ”big data” godt nok i dag, og her kan en bedre rådgivning klart gøre en forskel. Samtidig er IT-sikkerhed et område, som vi bliver nødt til at opprioritere generelt, og her har regeringen nogle gode bud, mener Per Påskesen.

Som en del af strategien lægger regeringen op til at afsætte midler til forbedring af digitale kompetencer og udviklingen af læremidler.

- Det er helt afgørende, at vi får højnet medarbejderens it-kompetencer, så den nye infrastruktur, og de nye anvendelsesmuligheder der opstår som følge heraf, kan udnyttes optimalt. Det handler både om at få afdækket virksomhedernes kompetencebehov indenfor it, få styrket it-kompetencer blandt den kommende generation på arbejdsmarkedet - herunder ledige. Derfor er det glædeligt at IT fremadrettet skal integreres i undervisningen og der skal skabes et øget brug af digitale læremidler, siger Per Påskesen, der ser frem til at bidrage til at implementere vækstplanen. 

Kilde: DanskMetal.dk



Oops, an error occurred! Code: 20240419053546993c3392
Vision Team Typo3 CMS