Næste >
03.03.2014 12:43 Age: 10 yrs

Ingen Borgfred i TDC og ingen ekstra fratrædelsesvilkår


Borgfredsaftalen med dens tilhørende protokol om vilkår for frivillige fratrædelsesordninger ophørte med udgangen af februar. Det er ikke lykkedes at forny vilkårene. TDC og Landsklubben står efter to forhandlinger meget langt fra hinanden, og der er ikke aftalt nye forhandlinger.

TDC og Landsklubben vil snarest drøfte håndtering af de fremtidige afskedigelser set i relation til f.eks. TDC´s forhandlingspligt og oplysningspligt om hvilke kriterier TDC vil anvende ved udpegning af medarbejdere som TDC vil afskedige.

Protokol forklaring

Der har indtil udgangen af februar været to protokoller, og mange forveksler protokollerne med hinanden.

Borgfredsaftalen
 beskrev den fælles vilje der var til at undgå uansøgte afskedigelser. Borgfredsaftalen  beskrev også, at der skulle indgås aftale om vilkår for at fremme frivillig fratræden, inden for en økonomisk ramme. Borgfredsaftalen blev aftalt i april 2005 efter en omfattende overenskomststridig arbejdsnedlæggelse fordi TDC heller ikke dengang ville give ekstra økonomiske vilkår ved fratrædelser.

Protokol om vilkår for frivillige fratrædelser
 beskrev forhandlingerne om de af TDC forventede og senere besluttede antal fratrædelser. Ligeledes beskrev protokollen de aftalte vilkår for medarbejdere som skulle fratræde, samt processen om frivillige fratrædelsesrunder.



Oops, an error occurred! Code: 20240419053922da8ab6b0
Vision Team Typo3 CMS