Næste >
27.01.2014 18:29 Age: 10 yrs

Har medarbejderne en fremtid i TDC

Bestyrelsen i Dansk Metals Landsklub i TDC er imod outsourcing og øget brug af entreprenører og vikarer.


Landsklubbens bestyrelse har på deres møde drøftet TDC’s nyeste besparelsesprojekt og frygter for konsekvenserne af projekt ” fremtidens driftsmodel”. Skræmmebilledet er, at store dele af nuværende arbejdsopgaver outsources eller endnu værre flyttes til udlandet.

Bestyrelsen tror på at nuværende medarbejder kan klare konkurrencen, hvis analyserne der igangsættes nu, reelt sammenligner det samme arbejde, den samme service og kvalitet. Bestyrelsen frygter, at det ikke vil ske, og frygter desuden, at andre virksomheder vil tilbyde lavere priser end de rent faktiske, for at sikre sig arbejde.

Bestyrelsen tror ikke, at en eventuel besparelse findes på grund af den enkelte medarbejders arbejdsindsats. Vi vil derfor arbejde på, at analyserne viser, hvordan en eventuel besparelse fremkommer. Er det TDC’s arbejdsgange, it-værktøjer, service - kvalitet, antal ledere, overhead, eller er det helt andre forhold, der er årsagen til, at andre kan tilbyde en lavere pris.

Vi vil desuden arbejde på, at der laves reelle vurderinger på om en arbejdsopgave kan udføres, til samme pris internt, ved effektiviseringer og omorganiseringer m.v.

Hvis TDC beslutter at outsource arbejdsopgaver, vil vi arbejde på, at det sker til virksomheder, der har ordentlige arbejdsvilkår og dansk overenskomst.

Vi opfordrer samtidigt TDC til at tænke mere samfundsansvar ind  i deres strategi. TDC tjener rigtigt godt på danskerne og burde også fastholde arbejdspladser geografisk i Danmark i stedet for at sende dem ud af landet.

Bestyrelsen vil benytte lejligheden til at dementere, at Dansk Metal har lavet en aftale med TDC om, at medarbejderstaben kan reduceres med 5% om året, således som det har været fremme i pressen.

TDC Landsklubs bestyrelse


Oops, an error occurred! Code: 20240719040634dbd19896
Vision Team Typo3 CMS