Næste >
05.11.2013 13:01 Age: 10 yrs

TDC Pressemeddelelse: Stabil indtjening trods pres på omsætning

Læs hele TDC Pressemeddelelse om regnskabsmeddelelsen for årets tredje kvartal her:


TDCs indtjening holder sig stabil i kraft af bl.a. rigtig fine takter på mobilmarkedet og faldende driftsomkostninger. TDC fastholder på den baggrund forventningerne til årets resultat, selv om koncernens omsætning ligger lavere end forventet, fremgår det af regnskabsmeddelelsen for årets tredje kvartal."Vores indenlandske mobilforretning er inde i en meget fin udvikling og i tredje kvartal har vi set den bedste udvikling i indtjeningen på det marked i to år. Det sammenholdt med fortsat faldende driftsomkostninger er en vigtig årsag til, at både cashflow og overskudsgrad udvikler sig meget fornuftigt,” siger koncernchef Carsten Dilling, TDC A/S.

TDCs omsætning var i tredje kvartal 6,1 mia. kr, og det er 4,4 pct. lavere end samme periode i 2012. Sammenlignet med udviklingen i 1. og 2. kvartal i år er der tale om en forbedring, men TDC havde forventet en højere omsætning, end det faktisk blev til. Forklaringen er, at TDC solgte færre mobiltelefoner end forventet og leverer en svagere udvikling på det nordiske marked.

"Vi regner med, at dette nok fortsætter ind i 4. kvartal i år, primært på grund af udviklingen i den nordiske forretning og stor usikkerhed på leverancerne af de mest populære mobiltelefoner. Samtidig er vores indtjeningsevne dog inde i en så stabil gænge, at det ikke kommer til at påvirke vores forventninger til årets samlede resultat. Vi forventer, at 2013 ender med det resultat, vi hele tiden har stillet i udsigt,” siger Carsten Dilling.

I årets ni første måneder omsatte TDC for ca. 18,5 mia. kr., hvilket er ca. 1,1 mia. kr. mindre end i samme periode i 2012. Halvdelen af faldet skyldes effekten af myndighedernes pålæg til teleselskaberne om lavere priser på bl.a. mobiltelefoni.

TDC forventer nu en samlet omsætning på ca. 24,5-25,0 mia. kr. for hele året. Forventningerne til koncernens samlede investeringer er fortsat ca. 3,7 mia. kr. i 2013. Tilsvarende fastholder TDC forventningerne om en indtjening før skat, renter og afskrivninger (EBITDA) på 10,0-10,2 mia. kr. og et udbytte på 3,70 kr. pr. aktie.
Oops, an error occurred! Code: 20231002093940f16e21fe
Vision Team Typo3 CMS