Den 20. marts 2017


Polske varebiler med Yousee logo, - - hvorfor nu det??

Der kører Yousee biler rundt med udenlandske nummerplader på danske landeveje. Det har undret borgere og især ansatte i Yousee. For der er i flere omgange afskediget teknikere. Der er dog en forklaring

Bilerne tilhører underleverandører til Huawei, som opgraderer COAXnettet

TDC har oplyst, at overenskomsterne bliver overholdt.

 

Endvidere kan vi henvise til en tidligere orientering, som vi i november sendte til tillidsrepræsentanterne:

"TDC har bestilt et færdigleveret GigaSpeed net hos Huawei Technologies Denmark ApS. I den forbindelse har TDC oplyst over for os, at TDC har stillet krav til Huawei Technologies Denmark ApS. om, at eventuelle underleverandører skal aflønne deres medarbejdere efter danske vilkår. Dansk Kabel TV er tidligere blevet udpeget af Huawei Technologies Denmark ApS. til at foretage SWAP i forbindelse med udbygningen af GigaSpeed. 

Til at hjælpe Dansk Kabel TV har Huawei Technologies Denmark ApS. hyret to underleverandører.  
Det drejer sig i følge vores oplysninger om det polske firma ECS, Electronic Control System, og det portugisiske firma Constructel.

I den forbindelse kan vi oplyse, at begge firmaer er overenskomstdækket af danske overenskomster. (Dansk Metal og El forbundet som parter).

Vi har som faglig organisation ikke noget imod udenlandsk arbejdskraft, men det forudsætter, at arbejdet udføres under dansk overenskomst, med et LO-forbund"
.

 

 

Alligevel kan vi godt forstå forvirringen. Læs artiklen i Ekstrabladet.

Landsklubben har sagt til TDC Group, at bilerne og brugen af udenlandsk arbejdskraft, sender et forkert signal, selv om danske arbejdsmarkedsretlige regler er overholdt.


Formanden for Landsklubben, Lars Jørgensen, har anmodet TDC Group´s  ledelse om dialog om, hvordan vi kan undgå, at TDC på den ene side fyrer medarbejder og på den anden side får arbejdet udført af underentreprenører med udenlandsk arbejdskraft med den begrundelse, at der ikke er kvalificeret arbejdskraft.

I Onsite er der lavet en aftale om frivilligt udlån til Dansk KabelTv. Desværre er der ikke nok, som har meldt sig. Årsagen skal findes i arbejdstiderne. Arbejdstiderne er alle dage over 10 timer og mange gange op til 13 timer om dagen, 4 dage om ugen og flere måneder af gangen. Det er de færreste familier, der kan klare dette.

Vi har fremlagt dette for TDC, og vi forventer, de vil lytte til vores forslag om kortere arbejdstider. 

Vi håber nu på, at vores dialog med TDC kan betyde, at vi finder løsninger sammen, så vi fremadrettet undgår lignende forvirring og dårlige omtale, til skade for os og vores fælles arbejdsplads.

Vi har i øvrigt aftalt med TDC, at TDC også kommunikerer om sagen på Medarbejderportalen. Gå derfor ind her og se TDC’s forklaring.


Venlig hilsen

Lars Jørgensen

Vision Team Typo3 CMS